Українці можуть втратити мобільний зв’язок: що ми знаємо

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Перевірки виявили низку порушень у найбільших операторів мобільного зв’язку. За результатами перевірок, всі мобільні оператори України не здатні впоратися з тривалими відключеннями електроенергії.

Про це повідомляє Державна комісія з питань регулювання електронних комунікацій.

Комісія провела 10 позапланових перевірок операторів мобільного зв’язку. Перевірки виявили низку порушень у всіх мобільних операторів, зокрема у “Київстар”, у якого порушення були в Києві, Одеській, Львівській та Вінницькій областях; у Vodafone – проблеми з резервними джерелами в Києві, Одеській, Львівській та Дніпровській областях; у Vodafone – проблеми з резервними джерелами в Києві, Одеській, Львівській та Дніпровській областях; у Vodafone – проблеми з резервними джерелами в Києві, Одесі та Львові. Lifecell – Київська, Одеська, Львівська та Львівська області.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За даними Державної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері електронних комунікацій, всі оператори повинні забезпечити автономність і продовжувати надавати послуги абонентам протягом трьох днів, щоб не допустити повторення ситуації, подібної до 2023 року, коли виникли серйозні проблеми зі зв’язком.

Тому мобільні оператори повинні терміново забезпечити свої базові станції резервним джерелом живлення, інакше вони будуть оштрафовані. Водночас оператори мобільного зв’язку пояснюють збільшення витрат у своїх тарифних планах необхідністю ремонту пошкоджених базових станцій та забезпечення резервного живлення. Мобільні оператори не готові до тривалих відключень електроенергії і повинні терміново знайти способи продовжити роботу своїх базових станцій у разі збою в електропостачанні. Це може призвести до подальшого зростання цін на популярні тарифні плани.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.