Блокування рахунків: які суми дозволили ПриватБанк та monobank

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Відповідно до фінансових правил, встановлених банками, можливе призупинення доступу до рахунку клієнта у разі, якщо банк виявить сумнівні операції з грошових переказів. Юрист Олександр Моргун у своєму відеоролику на TikTok дав докладні пояснення про те, які суми можна безпечно переказувати з однієї банківської картки на іншу.

Зокрема він повідомив, скільки платежів може прийняти фізична особа-підприємець на свою банківську картку, щоб уникнути блокування рахунку. У ПриватБанку, наприклад, встановили місячний ліміт 200 платежів на загальну суму до 3 200 000 гривень на рік. Щодо міжнародних транзакцій, то дозволяється здійснювати не більше 50 переказів на загальну суму до 400 000 гривень.

В онлайн-банку monobank встановлено такі обмеження: не більше 50 переказів на день та до 150 переказів на місяць. При цьому максимальна сума однієї транзакції має перевищувати 60 000 гривень.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Важливо зазначити, що ці обмеження стосуються переказів з інших фінансових установ на картку monobank. Усередині клієнтів онлайн-банку таких обмежень немає.

Національний банк України наказує фінансовим установам реагувати на випадки перевищення максимальних сум фінансових операцій. Цей крок спрямований на покращення ефективності фінансового моніторингу та створення умов для зниження ризиків, пов’язаних із відмиванням коштів, фінансуванням тероризму та іншою незаконною діяльністю.

Особливо слід зазначити, що НБУ вимагає від банків вважати підозрілими випадки, коли клієнти перевищують у два рази максимальну суму фінансової операції, встановлену ними самі.

Відповідно до Закону №3048-IX від 11 квітня поточного року, картку можуть бути заблоковані у клієнтів, які мають заборгованості у розмірі від 100 до 200 гривень.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.