Meta планує обіграти Apple Vision Pro за допомогою дешевших навушників без контролерів

Meta планує обіграти Apple Vision Pro за допомогою дешевших навушників без контролерів
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Повідомляється, що компанія “боїться Apple” і бере приклад з Vision Pro для свого Quest.

Meta розглядає можливість створення наступної версії Quest 3, який вийде вже цього тижня, і планує брати приклад з Apple Vision Pro, прискорюючи впровадження своєї технології віртуальної реальності. Про це повідомив Марк Гурман у сьогоднішньому листі Power On для Bloomberg. Він пише, що маркетингові плани компанії щодо пристроїв Quest змінилися після анонсу Vision Pro від Apple цього року. Частиною плану є випуск навушників віртуальної реальності без контролерів, щоб знизити вартість наступного року.

Гурман стверджує, що одна особа в Meta розповіла йому, що компанія “знаходиться на етапі “страху Apple”, порівнюючи це з індустрією мобільних телефонів саме перед запуском iPhone. Він пише, що зсув у фокусі компанії від важкого акценту на метавсевіт і переходу до більш практичних застосувань навушників — гри та продуктивність — є прямою відповіддю на пропозицію Apple щодо Vision Pro. Можна сперечатися, що навушники Apple є більш зорієнтованими на реальний світ, ніж імерсійні віртуальні світи, навіть якщо їхня ціна зовсім не така.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Стратегія Meta передбачає зниження вартості наступних навушників, які мають кодову назву Ventura, а Quest 3 вже коштує менше ніж на 15% від вартості Vision Pro, зберігаючи високу якість екрана і зробивши їх більш комфортними. За словами Гурмана, Meta також розглядає можливість продажу навушників без контролерів, дозволяючи клієнтам використовувати жести рук або придбати контролери окремо.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.