В Україні розпочалися тести бойового робота «Лють»

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

В Україні стартували тести бойового робота “Лють”. Він може врятувати життя бійців ЗСУ, адже дозволяє виконувати бойові завдання дистанційно.

Реклама

Як пише «Обозреватель» , про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Мінцифри Михайло Федоров . Він опублікував фото машини.

«Технологія перемоги від Brave1 – тестуємо українського бойового робота «Лють». Машина озброєна танковим кулеметом, має оглядову камеру 360° та броню, яка захищає від стрілецької зброї та уламків», – розповів міністр.

За його словами, це компактний робот, яким можна керувати дистанційно та таким чином виконувати бойові завдання.

«Наприклад, штурмувати чи обороняти позиції. На фото – готовий експериментальний зразок, який успішно пройшов польові випробування», – сказав Федоров.

Він додав, що команда працює над удосконаленням машини та готується до масштабування виробництва.

«Технології та інновації – ключ до нашої перемоги. Вони допомагають отримати перевагу на полі бою та рятувати життя наших військових», – наголосив чиновник.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: