Наступна велика модернізація процесора Apple може з’явитися у 2026 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На думку аналітика Мінг-Чі Куо, компанія Apple може перейти на значно досконалішу 2-нанометрову технологію виробництва чипів уже 2026 року.

У своєму дописі на Medium Куо пояснив, що Apple, найімовірніше, почне використовувати 2-нанометрову технологію виробництва мікросхем TSMC для виробництва чипів для iPhone вже у 2026 році. Чип A17 Pro в iPhone 15 Pro – перший у галузі 3-нанометровий чип, що вирізняється підвищеною продуктивністю й ефективністю завдяки збільшенню щільності транзисторів.

Тимчасові рамки 2026 року також, імовірно, означають, що 3-нанометровий вузол збережеться протягом трьох років у чипах A17 Pro, A18 і A19 у період з 2023 по 2025 рік.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

2-нанометровий ще більше зменшує мінімально можливі розміри, використовувані під час виробництва мікросхем, і збільшує щільність транзисторів, що призводить до підвищення продуктивності та ефективності.

За словами Куо, TSMC посилює можливості вертикальної інтеграції з розробником мікросхем ARM, щоб забезпечити плавний перехід від нинішньої 3-нанометрової технології до 2-нанометрового техпроцесу наступного покоління. Очікується, що Apple і Nvidia стануть одними з перших замовників на 2-нанометрові чипи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.