Apple повністю відмовиться від Lightning на користь USB Type-C

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Авторитетний інсайдер Марк Гурман з Bloomberg повідомляє, що Apple має намір зовсім розпрощатися з фірмовим роз’ємом Lightning, замінивши його на USB Type-C скрізь, де це тільки можливо. Щоправда, відповідного оновлення деяких продуктів доведеться почекати.

Нещодавно Apple представила iPhone 15 і iPhone 15 Pro, в яких на зміну Lightning прийшов універсальний USB Type-C. Разом зі смартфонами компанія також оголосила про переведення AirPods Pro другого покоління на оновлений роз’єм. При цьому в асортименті компанії залишається багато пристроїв і аксесуарів, які все ще оснащуються Lightning.

За даними Гурмана, нову версію моноблока iMac на чипі M3 пропонуватимуть з оновленими мишею Magic Mouse, трекпадом Magic Trackpad і клавіатурою Magic Keyboard, оснащеними USB Type-C. Крім того, у 2024 році варто чекати на четверте покоління бездротових навушників AirPods із новим роз’ємом. Аналогічна зміна очікується і в AirPods Max, але інсайдер не може дати точної інформації, коли Apple випустить друге покоління цих навушників.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Інсайдер також упевнений, що Apple поверне в продаж зовнішній акумулятор MagSafe Battery Pack і комбінований зарядний пристрій MagSafe Duo Charger, оснастивши їх USB Type-C. Таким чином, абсолютно у всіх пристроях компанії буде цей роз’єм, що дасть змогу підключати їх один до одного. Наприклад, нові AirPods Pro 2 вже можна заряджати від iPhone 15.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.