iPhone 15 – найдоступніший смартфон Apple в історії

Час читання: 2 хв.

У своєму останньому дослідженні аналітики з PerfectRec представили дивовижні дані про новий iPhone 15, який вважається одним із найдоступніших смартфонів в історії Apple, особливо з урахуванням інфляції. Вартість пристрою починається від $799 у США.

Реклама

Щоб зрозуміти, наскільки доступним є iPhone 15, аналітики порівняли його ціну з цінами на попередні моделі iPhone з огляду на інфляцію. Результати виявились дивовижними. Наприклад, якщо ми візьмемо вартість першого iPhone на момент його релізу в 2007 році, яка становила $499 і переведемо її в долари з урахуванням інфляції, то сьогоднішня ціна цього смартфона склала б близько $732.

Подібним чином, iPhone 3G, випущений у 2008 році за ціною $599, сьогодні коштував би $832. А iPhone 12, який був представлений у 2020 році за $949 доларів, із урахуванням інфляції мав би ціну близько $1099.

Однак новий iPhone 15 все одно залишається одним з найбільш доступних смартфонів від Apple. Версія Plus цієї моделі, вартістю від $899, є найдоступнішим великим iPhone в історії. А iPhone 15 Pro, що починається з цінника $999, є найдешевшим iPhone Pro за всі роки існування «прошінок».

Інші моделі iPhone також зазнали впливу інфляції. Наприклад, iPhone SE, випущений 2016 року за ціною $399, сьогодні коштував би близько $498. А iPhone 5C, що продавався за $549, з урахуванням інфляції мав би ціну близько $720.

Таким чином, новий iPhone 15 є чудовим поєднанням доступності і передових технологій. З урахуванням інфляції цей смартфон пропонує споживачам можливість придбати якісний пристрій за більш доступною ціною, ніж попередні моделі.

Адже з математикою не посперечаєшся.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.