Нова хвиля блокування карток: чому ПриватБанк та Monobank масово позбавляють клієнтів доступу до грошей

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Українські банки почали масово блокувати рахунки своїх клієнтів через закордонні транзакції. Такі скарги було опубліковано на сайті Мінфіну.

Згідно з інформацією, велика кількість клієнтів отримували перекази грошей з-за кордону і на даний момент їх рахунки блокувалися. Одна із клієнток Монобанку написала, що її дочка їй перерахувала гроші з-за кордону. Сума транзакції становила 12000 гривень через платіжну систему SWIFT у зв’язку з чим її рахунок було заблоковано.

Жінка зателефонувала до гарячої лінії Монобанку, щоб їй пояснили, чому заблокували їй рахунок. У банку її попросили надати дані, хто перекинув їй гроші. Після наданої інформації доступу до рахунку вона так і не отримала.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Трохи згодом жінка повідомила, що рахунок їй розблокували, проте для цього потрібно більше 10 днів. Також клієнтка зазначила, що це коштувало їй багато нервів, адже гроші були потрібні терміново.

Також з незвичайною ситуацією зіткнувся клієнт ПриватБанку. Зазначається, що він отримає закордонний платіж від невідомої особи на суму 8000 гривень, через що банк заблокував йому рахунок.

При цьому він зазначив, що відразу ж звернувся до ПриватБанку і повідомив, що не знає, звідки прийшли гроші і як можна відправити кошти назад відправнику. Однак це йому не допомогло. Банк повідомив, що його рахунок заблоковано через одержання переказу від аферистів.

Варто нагадати, що фінансові установи мають право заблокувати рахунки українців, якщо вважатимуть їх підозрілими і вимагали у отримувачів пред’явити документи, які пояснили, що це за надходження, чому в такій сумі і від кого.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.