Apple використовуватиме 5G-модеми від Qualcomm до 2026 року

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Apple продовжила угоду про постачання модемів від Qualcomm ще на три роки. Це, мабуть, є ознакою того, що робота над власним 5G-модемом займає у компанії більше часу, ніж передбачалося.

Apple є найбільшим клієнтом Qualcomm, на частку якої припадає майже чверть виручки постачальника. У своїй заяві Qualcomm повідомила, що угода з Apple охоплює “випуск смартфонів у 2024, 2025 і 2026 роках”. Спочатку термін дії угоди закінчувався цього року, і ходили чутки, що лінійка iPhone 15 стане останньою, в якій будуть використовуватися модеми від Qualcomm.

Продовження угоди свідчить про те, що робота Apple над власним 5G-модемом займає набагато більше часу, ніж передбачалося. За наявними даними, компанія працює над власним модемом з 2018 року, а в 2019 році придбала більшу частину бізнесу Intel з виробництва модемів для смартфонів. Терміни випуску модему було зрушено з 2023 до 2024\2025 року, але тепер у Bloomberg вважають, що до його релізу пройде ще більше часу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Незважаючи на те, що угода з постачання є позитивним моментом для Qualcomm, вона не очікує, що в майбутньому Apple буде використовувати тільки свої модеми. У заяві Qualcomm про довгострокове фінансове планування передбачається, що у 2026 році частка модемів, які використовуються у смартфонах Apple, може становити лише 20%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.