Глава Qualcomm: ШІ може вдихнути нове життя в смартфони

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крістіано Амон, виконавчий директор компанії Qualcomm, вважає, що штучний інтелект може стати каталізатором для відродження ринку смартфонів.

В інтерв’ю він наголосив, що ШІ відкриває нові горизонти і можливості, які можуть змінити поточну динаміку ринку.

За словами Амона, на майбутньому “Саміті Snapdragon” компанія планує представити значні технологічні прориви в мобільній сфері. Він упевнений, що ці інновації можуть запустити новий цикл оновлення смартфонів, хоча точні терміни цього процесу невідомі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За даними дослідницької компанії IDC, глобальні продажі смартфонів впали на 11,3% у 2022 році, досягнувши мінімуму з 2013 року.

Споживачі стали менш схильні оновлювати свої пристрої, оскільки не бачать істотних відмінностей між новими і старими моделями.

Амон також зазначив, що Qualcomm йде своїм шляхом у розвитку ШІ, відмінним від підходу головного конкурента у сфері напівпровідників – компанії NVIDIA.

У той час як остання фокусується на застосуванні ШІ в даних центрах, Qualcomm прагне інтегрувати штучний інтелект у персональні пристрої, такі як смартфони.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.