Ощадбанк блокує пенсіонерам доступ до свого сайту

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У соціальних мережах за останні кілька днів з’явилися повідомлення від пенсіонерів із тривожною інформацією.

Ощадбанк блокує особисті кабінети пенсіонерів на своєму сайті

Спільне у цих повідомлень те, що у всіх випадках описується ситуація, коли пенсіонери-переселенці, намагаючись через сайт Ощадбанку зробити оплату по карті, не можуть зайти до себе в аккаунт.

“Система “Ощадбанку” скинула паролі і не пускає в особистий кабінет”, – пише один із пенсіонерів.

За його словами, після повторної спроби ввести пароль доступ блокується, і сайт Ощадбанку рекомендує звертатися до банку.
«Поки не зрозуміло, чи це технічний збій, чи це такий прийом — «запрошення» пенсіонерів до відділень банку для проходження ідентифікації», — робить припущення пенсіонер-переселенець.
В інших повідомленнях, де описується практично ідентична ситуація, багато хто наголошує, що вони пенсіонери-переселенці і зараз виїхали з України і відповідно не мають можливості особисто з’явитися у відділення банку.

Нагадаємо.

  1. У липні банк повідомляв, що у зв’язку зі скасуванням карантину відновлюється фізична ідентифікація ВПО. Для продовження виплат їм потрібно було до 1 вересня особисто з’явитися до відділень банку.
  2. Потім «Ощадбанк» скасував вимогу особистої ідентифікації тимчасово переміщених осіб (ВПО) для отримання пенсій та виплат через критику правозахисників.
  3. Після цього, за рішенням Кабінету Міністра, обов’язкову ідентифікацію особи не скасували, а просто перенесли на новий термін: потрібно було пройти і всім пенсіонерам, але до кінця року.

І ось настав вересень.

У цій історії поки що багато не зрозумілого, але можна припустити найгірше…

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.