У НБУ заявили, що долар зростатиме швидше, ніж думали. Яким буде курс долара в Україні наприкінці року

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Девальвація гривні до долара може прискоритися, про це повідомляє у своєму новому економічному макропрогнозі НБУ .

Базовий сценарій – не дуже

Якщо у старому макропрогнозі НБУ передбачалося, що девальвація офіційного курсу гривні з нинішніх 36,6 грн/$ до 41,2 грн/$ відбудеться на початку 2024 року. То в новому прогнозі йдеться про те, що долар подорожчає до цієї позначки швидше — до кінця 2023 року.

Згідно з заявою головного банку України, девальвація гривні продовжуватиметься й надалі: у 2024 році з 41,2 грн/$ до 41,9 грн/$. А 2025-го — з 41,9 грн/$ до 42,3 грн/$.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

При цьому НБУ, як і раніше, підкреслив, що не розраховує конценсус-прогноз самостійно, а спирається на оцінку Focus Economics. Проте запропонував банкам відштовхуватись саме від нього.

«Наголошуємо, що базовий сценарій, хоч і побудований на основі макроекономічного прогнозу НБУ, але відображає орієнтири чи припущення саме з метою оцінки стійкості. Зокрема, наведені показники курсу гривні до долара США отримані зі звіту CIS Plus Countries — May 2023 року Focus Economics, це не прогноз Національного банку», — заявив регулятор.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.