Головна Новини України та Світу Ілон Маск таємно фінансував розробку криптовалюти Dogecoin

Ілон Маск таємно фінансував розробку криптовалюти Dogecoin

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Мемна криптовалюта Dogecoin, яку кілька разів просував Ілон Маск, таємно розроблена на гроші бізнесмена.

Про це пише видання Coingape з посиланням на уривок біографії мільярдера за авторством Волтера Айзексона, яку виклали на The Wall Street Journal.

Про зв’язок Маска і Dogecoin розповів брат Ілона Кімбал. Саме з ним бізнесмен обговорював ідею створення соцмережі на основі блокчейна, де можна не тільки обмінюватися повідомленнями, а й проводити платежі за допомогою криптовалют. Тоді ж Ілон запропонував використовувати Dogecoin, яку, за словами Кімбала, він таємно фінансує.

Айзексон припускає, що саме для реалізації цієї ідеї Маск вирішив придбати Twitter. Письменник пише, що вже наступного дня після того, як він увійшов до ради директорів соцмережі, він став обговорювати її майбутнє як платіжної системи.

Що важливо знати
Ілон Маск просуває криптовалюту вже кілька років. Так Tesla випускала свою лінійку мерчу, яку можна було купити тільки за “догікойни”. Також криптовалютою мали оплачуватися сервіси Starlink, Starship, SolarRoof, а також заправка електромобілів бізнесмена.

Уже після купівлі Twitter Ілон Маск міняв логотип соцмережі на маскот токена – собаку породи сіба-іну, а в лютому цього року навіть представив свою собаку як CEO Twitter і нового члена ради директорів компанії.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: