Експерти розповіли, які паролі на смартфонах найбільш ненадійні

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Фахівці з кібербезпеки вивчили заходи, якими росіяни захищають свої гаджети, і виявили найпопулярніші паролі.

Смартфон сучасної людини – це не просто спосіб зв’язку, це частинка її життя, ключ до грошей, автомобіля і персональних даних.

Виробники гаджетів придумали, як надійно зберегти дані на пристрої від сторонніх людей, зокрема в разі втрати гаджета або крадіжки. Це різні види блокування входу і паролі. Але, на жаль, власники пристроїв ставляться до цього питання досить формально і безвідповідально.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Фахівці з кібербезпеки з’ясували, що кожен десятий росіянин використовує на смартфоні пароль “1234”, також серед найпоширеніших комбінацій – “1111”, “0000”, “1212”, “7777”, “6969”.

Фахівці рекомендують для захисту смартфона використовувати комбінації з шести цифр, оскільки вони під час підбору дають ймовірність лише один шанс на мільйон, тоді як чотиризначний пароль дає тільки десять тисяч можливих варіантів.

Крім того, фахівці попереджають, що варіант із паролем у вигляді графічного ключа є ще більш ненадійним, ніж цифровий. Це зумовлено властивістю людського мозку краще запам’ятовувати образи, а не цифри.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.