Новини України та Світу

Клієнти Нової пошти можуть отримати мільйонні компенсації: хто і за що

Share

Чимало українців регулярно користуються послугами поштового оператора Нова пошта. У ряді випадків компанія клієнтам може виплатити мільйонні компенсації, повідомляється у рішенні Голосіївського районного суду Києва у справі 944/1341/21.

З матеріалів справи випливає, що клієнт із Львівської області надсилав телевізори на загальну суму 1,2 млн. грн. Але після відправлення виявилося, що його посилка зникла.

Повідомляється, що її не було ні у пункті відправлення, ні у пункті отримання. Тому клієнт звернувся до суду.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нова пошта погодилася відшкодувати не лише вартість товару у 1,2 млн. грн., але 24,23% штрафу. Але постраждалий також вимагав 100 тис. грн моральної шкоди.

У матеріалах справи зазначається, що за словами працівників відділення ТОВ «Нова Пошта» № 1 у м. Новояворівську, Львівської області, за зазначеними ТТН не значиться вантаж та відсутня у відділенні одержувача.

Таким чином, відповідач зобов’язаний повернути позивачу суму оголошеної вартості товару, а саме 1228000 грн. В результаті Голосіївський районний суд ухвалив рішення стягнути з клієнта 23 тис. грн штрафу та 3 тис. моральної шкоди.

У рішенні суду зазначається, що суд постановив стягнути на користь позивача суму штрафу у розмірі 23 018 (двадцять три тисячі вісімнадцять) грн. 50 коп. та моральні збитки на суму 3000 (три тисячі) грн.

До речі, компанія підрахувала, що за 6 місяців 2023 року доставила 170 млн. відправлень. Це більше, ніж за аналогічний період 2021 року на 9%.

Зазначається, що обсяг сплачених податків та зборів до бюджету України всіх рівнів склав 5,1 млрд, що на 75% вище за той же період минулого року.

При цьому в країні відкрилося ще більше відділень компанії — на 935 одиниць. Загальна кількість відділень у країні перевищує 10 тисяч, пошти — 14 тисяч. Зараз мережа пошти Нової пошти в Україні посідає 2 місце за розмірами в Європі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Чому шахраї телефонують на WhatsApp і Telegram

    Небажані дзвінки від шахраїв отримали новий різновид — тепер зловмисники дзвонять не лише за номером,…

    14.05.2024

    ChatGPT з’явиться на Mac як десктопний додаток

    Сьогодні на презентації весняного оновлення OpenAI компанія оголосила, що ChatGPT скоро стане доступнішим завдяки випуску…

    13.05.2024

    ПриватБанк здивував клієнтів: у банку спростили обмін валют

    Державна фінустанова "ПриватБанк" полегшила процедуру обміну валют для бізнес-клієнтів. Для цього запустили валютну торговельну платформу.…

    13.05.2024

    Чому на флешці не варто довго зберігати важливі файли

    Багато людей роками зберігають файли на USB-флеш-накопичувачах. На перший погляд, цей підхід є абсолютно правильним.…

    13.05.2024

    Sony Xperia 1 VI отримає більший оптичний зум, ніж Samsung Galaxy S24 Ultra

    Поточний флагманський смартфон Sony Xperia 1 V, має телефотокамеру з оптичним зумом від 3,5-кратного до…

    13.05.2024

    Представлений vivo X100 Ultra – флагман з найкращими на ринку камерами

    Компанія vivo провела у Китаї презентацію нової лінійки смартфонів, до якої увійшли моделі X100s, X100s…

    13.05.2024