Стосується всіх, хто має карти MasterCard і Visa: у жовтні будуть зміни

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Одні з найпопулярніших платіжних систем у світі MasterCard та Visa мають намір підвищити комісійні збори. Коли почнуть вводити зміни, інформує агентство Bloomberg .

Коли MasterCard та Visa піднімуть розмір комісій

Як зазначають журналісти агентства, щороку MasterCard та Visa обслуговують мільярди клієнтів, отримуючи серйозні прибутки. Зокрема доходи залежать і від комісій, що стягуються при здійсненні відповідних транзакцій.

Bloomberg, посилаючись на джерела, повідомляє, що оператори цих платіжних систем планують підняти комісійні збори, які стягують під час оплати клієнтами за допомогою банківських карток (у магазинах, ресторанах, різних сервісах тощо).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • Поки що відомо, що нові розцінки для платіжної системи MasterCard запрацюють з жовтня 2023 року, проте як саме виростуть комісійні збори — не повідомляється.
  • Visa хоче запровадити більший комісійний збір для карток у жовтні, проте, у квітні 2024-го зміни торкнуться кредитних та дебетових карток.
  • На скільки може вирости комісія при оплаті карткою — тримають у таємниці.
  • Сукупний прибуток компаній може підвищитися на півмільярда доларів.

Ключові доходи за встановленим комісійним збором безпосередньо забирає банк, який випускає картки на основі платіжних систем Visa та MasterCard. Хоча розмір комісійного збору невеликий, останнім часом клієнти платять більше. Пов’язано це з тим, що багато хто з них використовує кредитні картки, на яких встановлено підвищену комісію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.