Відсьогодні українцям дозволили купувати більше валюти. Нацбанк змінив ліміти для громадян

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Національний банк України пом’якшив обмеження щодо продажу безготівкової іноземної валюти громадянам для мінімізації множинності обмінних курсів. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

З 29 серпня 2023 року Нацбанк:

  • вперше з початку дії військового стану дозволяє банкам продавати безготівкову іноземну валюту населенню без підтвердження підстав чи зобов’язань щодо такої операції. Відповідні операції здійснюватимуться за курсом, встановленим банком, у межах щомісячного ліміту у розмірі 50 тис. грн в еквіваленті в одному банку;
  • збільшує зі 100 тис. грн. до 200 тис. грн. в еквіваленті щомісячний ліміт для придбання населенням безготівкової іноземної валюти з наступним розміщенням на депозит від трьох місяців.

Таким чином, громадяни України зможуть купувати валюту безготівково в одному банку — на рахунок та депозит — на суму до 250 тис. грн щомісяця. У кожному банку, який надає такі послуги.

«Вказані зміни сприятимуть переорієнтації частини попиту населення з готівкової іноземної валюти на безготівкову, адже операції з продажу безготівкової валюти банками зручніші та безпечніші. Це дозволить зменшити різницю між готівковим та офіційним курсом», — йдеться у повідомленні.

При необхідності Національний банк готовий застосувати додаткові заходи щодо мінімізації множини обмінних курсів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.