Apple вбудує Face ID у Mac

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Apple отримала другий патент на використання Face ID у ноутбуках. Про це пише 9to5Mac.

Згідно з джерелом, перший патент на цю тему був зареєстрований Apple понад шість років тому – ще до того, як Face ID прийшов на iPhone. Тепер же компанія отримала ще один; він описує роботу сканера обличчя в ноутбуках.

“Портативний комп’ютер містить дисплей у зборі, закріплений на кришці, водночас дисплей у зборі містить … модуль розпізнавання світлових образів, що примикає до стека дисплея і перекритий шаром дисплея. Модуль розпізнавання світлових патернів містить у собі (i) проектор світлових патернів, який проектує світлові патерни безпосередньо через шар відображення. Описані варіанти здійснення загалом відносяться до модуля біометричної автентифікації для автентифікації користувача портативного обчислювального пристрою”, – витяг із патенту.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нагадаємо, що 2021 року сама Apple була змушена пояснювати журналістам, чому свіжі MacBook Pro на чипах M1 не отримали Face ID. Тоді представник сказав: Touch ID зручніший, оскільки ваші руки вже лежать на клавіатурі.

Вбудувати Face ID у MacBook може бути складно, оскільки кришка ноутбуків дуже тонка, а сам модуль немаленький. Поки неясно, як інженери обійдуть це обмеження.
Однак Apple явно не стане реєструвати нові й нові патенти просто так. Очевидно, що інтеграція Face ID в Mac присутня в планах компанії, питання лише в термінах їх реалізації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.