У НБУ готуються скасувати фіксований курс – що після цього відбуватиметься з доларом

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У Національному банку України почали готуватися до скасування фіксованого курсу долара, який було запроваджено близько півтора року тому.

Однак регулятор очікує на відповідні зміни після того, як будуть сформовані належні передумови. Також вже зараз розробляються кроки НБУ на перших етапах.

Регулятор попередив, що курс долара може змінюватись після скасування фіксованого курсу. При цьому такі коливання можуть статися як у бік збільшення, так і у бік зменшення вартості гривні.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У НБУ зазначили, що готові будуть перейти до гнучкішого курсу, коли будуть сформовані належні передумови.

“При такому режимі ринковий курс зможе як послаблюватися, так і зміцнюватися, реагуючи на зміну ситуації на валютному ринку, а саме баланс попиту та пропозиції” , – йдеться у повідомленні.

У Нацбанку також уточнили, що на перших етапах переходу зберігатимуть активну присутність на ринку. Це потрібно для того, щоб компенсувати дефіцит іноземної валюти та обмежити курсові коливання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.