В Україні дозволили вносити готівку через термінали без підтвердження. Особливі умови

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Національний банк змінив вимоги до виконання операцій із внесення готівки через програмно-технічний комплекс самообслуговування (ПТКС). Про це повідомляє прес-служба регулятора.

Тепер операцію можна не підтверджувати

НБУ доповнив перелік винятків та дозволив не підтверджувати за допомогою мобільного телефону здійснення платіжної операції з готівкою через ПТКС, якщо йдеться про:

  • внесення готівки через ПТКС для поповнення рахунку, на який випущено платіжну картку, за умови одночасного дотримання кількох умов (у тому числі у разі забезпечення ПТКС її зчитування та подальшого коректного введення ПІН-коду картки або підтвердження операції банком — емітентом картки);
  • оплату послуг мобільного зв’язку на суму, яка не перевищує 200 гривень (протягом одного місяця за один номер мобільного телефону) у межах одного передавача платіжних послуг.

Що буде з одноразовим паролем

Крім того, регулятор уточнив вимоги щодо використання одноразового пароля при здійсненні операцій з внесення готівки, зокрема зобов’язав провайдерів платіжних послуг вживати заходів щодо запобігання отриманню іншою особою одноразового пароля, який використовується для підтвердження операції.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

«Такі зміни розраховані на посилення контролю за дотриманням вимог законодавства насамперед провайдерами платіжних послуг (а не їхніми клієнтами). Вони спрямовані на підвищення прозорості угод на платіжному ринку та мінімізацію можливостей їх використання з протиправною метою», — йдеться у повідомленні.

Відповідні норми передбачені постановою Правління Національного банку України від 10 серпня 2023 року № 97 «Про затвердження Зміни до Інструкції про порядок організації касової роботи банками та проведення платіжних операцій постачальниками платіжних послуг в Україні», яка набирає чинності з 12 серпня 2023 року.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.