Apple не планує переходити на знімні батареї в iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Старший віце-президент Apple з розробки апаратного забезпечення Джон Тернус заявив, що компанія не планує використовувати знімні батареї в смартфонах iPhone через можливі проблеми з довговічністю роботи пристрою. Цю заяву було зроблено в інтерв’ю німецькому YouTube-каналу Orbit.

Apple не планує переходити на знімні батареї в iPhone: головний мінус їхньої заміни

Як старший віце-президент Apple з розробки апаратного забезпечення, Джон Тернус, зазначив в інтерв’ю німецькому YouTube-каналу Orbit, компанія не планує перейти на знімні батареї в смартфонах iPhone. Причина полягає в тому, що такий перехід може призвести до проблем із довговічністю роботи пристрою.

Влада Євросоюзу ухвалила нові закони, які вимагатимуть від виробників смартфонів встановлювати знімні акумулятори. Однак, згідно з Тернусом, це може призвести до деяких конфліктів між довговічністю і ремонтопридатністю смартфона. Зробити батарею знімною може підвищити можливості її ремонту, але одночасно спричинити зростання поломок.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфони iPhone нині мають високий рівень захисту IP68, що робить їх неймовірно водостійкими. Цей рівень водостійкості досягається за рахунок застосування високотехнологічних клеїв і ущільнювачів, які забезпечують надійний захист від води. Така конструкція, хоча і забезпечує високий рівень водонепроникності, ускладнює процес розкриття і заміни компонентів.

Проте, Apple продовжує прагнути до збільшення ремонтопридатності своїх пристроїв без шкоди для довговічності. Прикладом тому слугує iPhone 14, в якому весь корпус був перероблений таким чином, щоб заднє скло можна було легко відокремити для заміни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.