Apple відзвітувала за результатами повної відмови від процесорів Intel

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Запуск нового покоління комп’ютерів Mac Pro на власному процесорі Apple став завершенням повної відмови компанії від продуктів Intel.

Цей процес стартував 2019 року і завершився 2023-го, у зв’язку з чим Apple представила звіт про зростаючий заробіток і збільшення ринкової частки. Так, перехід на процесор на кристалі (SoC) Apple Silicon спонукав багатьох користувачів Mac оновити поточні комп’ютери і привернув чимало нових покупців, які до цього користувалися Windows.

У 2 кварталі 2019 року Apple продала 4,077 млн ПК і займала 6,3% ринку. Через 4 роки, у 2 кварталі 2023 року частка компанії склала вже 8,6% ринку, продано було за цей період 5,3 млн комп’ютерів. І це не найбільші цифри за 4 роки: у 1 кварталі 2022 року Apple вдалося продати 7,342 млн ПК із часткою ринку в 9,3%.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple підкреслила позитивну динаміку у зв’язку з відмовою від процесорів Intel, оскільки тепер у компанії повний контроль над апаратним і програмним забезпеченням. Проектування архітектури комп’ютерів на власному процесорі дає змогу Apple інтегрувати спеціалізовані прискорювачі у свої системи і максимізувати продуктивність у додатках.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.