Головна Новини України та Світу monobank блокує переклади клієнтів: названо причину

monobank блокує переклади клієнтів: названо причину

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Клієнт monobank поскаржився, що банк заморозив переказ коштів, які він переказував своїй дружині, пославшись на фінансовий моніторинг.

Як передає “Хвиля”, свою скаргу він розмістив на порталі Мінфін.

Так, за словами чоловіка, незважаючи на те, що він надав усі документи та пояснення, співробітники банку жодної конкретики йому не кажуть.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

“Вже кілька днів цей банк, який пробиває нові факапи в той час, поки власник ходить по передачі і дає інтерв’ю, просто в глухий кут заморозив переказ коштів, які я переводив своїй дружині!!! На всі питання менеджери не можуть дати інформацію, коли кошти зарахуються посилаючись на фінмоніторинг! Який фін моніторинг, якщо я переводив кошти своїй дружині, всі документи та пояснення надали!!! Ніхто ніякої конкретики не каже. Нікому не бажаю під час війни опинитися в такій ситуації в заручниках у цих ***!!! “, – розповів він.

У відповідь на це в monobank повідомили, що згідно з чинним законодавством України (у тому числі ст. 15 Закону України “Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, отриманих злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню поширення зброї масового знищення”), банк зобов’язаний проводити перевірку транзакцій клієнта. Виходячи із п. 4.3.6. “Умов та правил” Банк здійснює документальну перевірку джерел походження.

“Згідно з п.4.3.23. Банк може у передбаченому чинним законодавством порядку призупинити здійснення фінансової операції. Для встановлення правомірності переказу Банк за результатами моніторингу або у разі опротестування переказу власником, емітентом або платіжною організацією платіжної системи має право призупинити завершення переказу на певний час, передбачений відповідною платіжною системою. Наразі документи надані дружиною розглядаються фахівцями. Ми відповімо їй відразу, як тільки закінчиться перевірка”, – пояснили у банку.

Нагадаємо, ПриватБанк та monobank ввели ліміти на перекази між картами: названо максимальні суми

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: