Нові долари в ПриватБанку – на вагу золота: клієнти банку не можуть отримати депозити

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З отриманням доларових банкнот у ПриватБанку досі проблеми. Клієнти скаржаться, що в касах не видають купюри віком від 1996 року. Як причину називають українців, які не поспішають здавати валюту в хорошому стані.

Скаргу опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків .

Один із користувачів розповів, що йому потрібно зняти депозит, щоб купити автомобіль. Продавець попередив, що розрахунок має відбутися лише «синіми» доларами, тобто, нового зразка і без пошкоджень.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Але минуло два тижні, коли клієнт щодня приходить до каси фінустанови, щоб отримати свій депозит. І щоразу йому намагаються дати старі купюри.

«Звідки раптом виник такий наплив старого долара? Складається враження, що обмінники приймають валюту з дисконтом, потім через термінал його сплавляють до Приватбанку, знімають новий долар і ним торгують, а Приватбанк видає з депозитів і торгує старими купюрами», — зауважив чоловік .

З ним погодилася користувачка, зареєстрована під ніком annaolievska29, якій у київському відділенні кілька разів прямо озвучили: є лише банкноти зразка 1996 року і старші.

На прохання продати нові долари співробітники заявили, що банк змушений реалізовувати зношені гроші, оскільки клієнти не здають валюту у доброму стані.

Замовлення купюр зразка після 2000 року не дало результату. Жінці відмовили, навіть якщо термін отримання більше місяця.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.