Купівля вживаного мобільного телефону в Німеччині: як українцям уникнути проблем

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Що це – мода на довге використання речей чи просто бажання заощадити? Одне можна сказати точно: купівля вживаних речей стає все більш популярною, а смартфони, зокрема, переходять відновленими з рук в руки мільйонними партіями. “Це правильно”, – вважає Сімоне Вінтц, експерт Stiftung Warentest.

«Під час виробництва мобільних телефонів витрачається багато енергії. Тому є сенс використовувати їх довше» , — зазначає експерт Stiftung Warentest Сімоне Вінтц.

З цим згодні і її численні колеги, оскільки чим довше використовується смартфон, тим екологічнішим він є.

Велика різниця у цінах

Кожен четвертий мешканець Німеччини — вже власник старого смартфона, а ще 36% можуть собі це уявити, йдеться у дослідженні асоціації ІТ-індустрії Bitkom. В Інтернеті існують дилери та платформи, такі як Back Market, Rebuy або Clevertronic, які професійно відновлюють і упорядковують смартфони, і далі перепродують їх з гарантією. У цьому також беруть участь Ebay та Amazon.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Залежить від зовнішнього стану

Вибір уживаних смартфонів великий, як і різниця у їхній вартості. Ціна залежить, у тому числі від зовнішнього стану.

Від категорії “відмінний” або “як новий” для бездоганних апаратів. Аж до «дуже хороший» та «хороший», «у порядку» або «сильно уживаний» для смартфонів з явними слідами експлуатації чи подряпинами.

Втім, це стосується лише зовнішнього вигляду, проте, як відомо тестувальнику продукції Сімоне Вінтц, Stiftung Warentest, є й відмінності: «Коли йдеться про технічний стан, можна очікувати, що пристрій буде повністю функціональним і відрізнятиметься бездоганною роботою».

Гарне враження

Stiftung Warentest перевірив дилерів, які пропонують уживані мобільні телефони: організація придбала 45 апаратів у дев’яти великих продавців. Зовнішній стан у кожному випадку був «прийнятний» або «явно вживаний» — тобто найдешевша категорія, як наслідок — на кілька сотень євро дешевша за нові або дуже хороші апарати.

За словами Вінтц, це були по-справжньому вигідні пропозиції. “Ми дійсно були частково здивовані: після розтину упаковки мобільний телефон виглядав майже як новий”.

Хороше враження підтвердилося й у тестовій лабораторії. «Ми перевірили телефони з технічної точки зору, особливо акумулятор, і виявили, що час автономної роботи на третину менший, ніж зазвичай, у нових апаратів, — пояснює Вінтц. — Одночасно ми мали кілька мобільних телефонів з новою батареєю, тож різниці в часі автономної роботи порівняно з новими пристроями не було взагалі».

Важлива інтенсивна перевірка

У деяких випадках смартфони мали серйозні дефекти, тому інтенсивна перевірка після покупки дійсно дуже важлива, оскільки в онлайновій торгівлі існує право відмовитись від товару через два тижні після покупки. І це ще не все: на товари у дилерів поширюється офіційна гарантія терміном не менше 12 місяців. З іншого боку, гарантія – справа добровільна. Деякі дилери надають її терміном до 36 місяців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.