У Vodafone завжди на все є відповідь: це не ми – це ти! Все просто – “Клієнт завжди неправий”

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Мобільні компанії постійно прагнуть залучити та утримати своїх абонентів, пропонуючи різні умови та акції.

Клієнти скаржаться на додаткове списання коштів, однак у мобільній компанії миттєво відреагували на скаргу.

Vodafone повідомляє, слід зазначити, що кошти самі по собі ніколи не знімаються, а плата завжди списується згідно з умовами тарифного плану.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Водночас кошти можуть списуватися за використанням додаткових послуг, які абоненти підключають самостійно. Інакше гроші нікуди не можуть зніматися.

Крім того, всі фінансові питання індивідуальні і завжди варто пам’ятати про те, що в будь-якій незрозумілій ситуації в мобільній компанії Vodafone з задоволенням дадуть відповідь і перевірять всю необхідну інформацію. Там допоможуть розібратися з витратами, а для цього потрібно лише звернутися до особистих повідомлень сторінки.

Думка редактора: Компанія Vodafone є однією з найдорожчих в Україні. Починаючи від найпростіших тарифів усередині країни та закінчуючи роумінгом, SMS та кількістю інтернету в тарифах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.