Користувачі Facebook зіткнулися з новою шахрайською схемою

FILE PHOTO: Woman holds smartphone with Facebook logo in front of a displayed Facebook's new rebrand logo Meta in this illustration picture taken October 28, 2021. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У Facebook почали масово поширюватися повідомлення на тему ДТП. Згідно з даними Патрульної поліції України їх надсилають шахраї.

У повідомленнях користувачам соціальної платформи пропонується подивитися, хто загинув в аварії. Нібито йдеться про їхніх знайомих. До повідомлення додається фішингове посилання.

Під фішингом прийнято розуміти різновид інтернет-шахрайства, метою якого є розкрадання конфіденційних даних. Як правило, фішери видають себе за співробітників банківських установ. Вони намагаються переконати жертв заповнити фейкову форму на сайті. Якщо жертва погоджується, то її особисті дані опиняються в руках зловмисників.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Патрульна поліція категорично не рекомендує переходити за гіперпосиланнями сумнівного типу. У разі отримання повідомлення про загибель знайомого в ДТП слід невідкладно надіслати адміністрації скаргу, а також заблокувати автора. Банківські реквізити та особисті дані не можна повідомляти нікому.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.