WhatsApp дозволив приховано читати чужі повідомлення

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Месенджер WhatsApp пропонує по-справжньому вражаючий набір функціональних можливостей, причому користуватися всіма з таких можна повною мірою безплатно, тому що цей сервіс не стягує жодної копійки з тих, хто його використовує. Програмне забезпечення постійно активно розвивається, а користувачі отримують доступ до нових можливостей. І ось, наприкінці липня 2023 року у користувачів з’явилася прихована можливість читати чужі повідомлення, що раніше робити не представлялося можливим. Ба більше, можливо через недопрацювання в системі захисту, ніхто навіть не дізнається про те, що повідомлення тієї чи іншої людини було прочитано. Нововведенням вже можуть скористатися всі і кожен, зокрема жителі України.

В останніх версіях найбільшого у світі сервісу з’явилася одна особливість, яка дає змогу потай читати чужі повідомлення. Як відомо, якщо прослухати чиєсь голосове повідомлення, його відправник про це одразу ж дізнається, у зв’язку з чим він зрозуміє, що одержувач цього самого повідомлення прослухав таке. Однак існує спосіб уникнути цього. Для цього необхідно створити групу в WhatsApp, додавши в неї хоча б одну будь-яку людину. Після цього потрібно видалити всіх учасників групи, але самому залишитися в такій. У налаштуваннях створеної групи потрібно відключити функцію звітів про прочитання, а потім просто пересилати будь-які повідомлення від будь-яких співрозмовників у цю саму групу. Під час прослуховування цих самих повідомлень усередині створеної групи відправники цих повідомлень про це не дізнаються.

Оскільки в групі перебуває тільки одна людина, ніхто сторонній про це не дізнається, і в такий спосіб можна дивитися не тільки голосові повідомлення, а й відеоповідомлення. Співрозмовник ніяк не зможе дізнатися про те, що його повідомлення було прослухано або переглянуто, або кудись переслано. Поки що невідомо, чи це особливість роботи WhatsApp, чи недоробка системи захисту особистих даних користувачів, тому складно сказати, чи збираються розробники усувати таку лазівку, що дає змогу читати чужі повідомлення. У будь-якому разі, поки ситуація не проясниться, слід бути готовим до того, що надіслане кому-небудь повідомлення зможуть прослухати або переглянути, а його статус при всьому при цьому навіть не зміниться.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.