Apple GPT може стати найпотужнішим конкурентом ChatGPT у найближчому майбутньому

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Журналіст Bloomberg Марк Гурман поділився інформацією про те, що Apple активно розробляє проєкт штучного інтелекту під назвою Apple GPT, який зможе скласти конкуренцію ChatGPT від OpenAI.

Реклама

Робота над ШІ стала пріоритетом для Apple протягом останніх кількох місяців, оскільки кількість послуг чат-ботів і функцій ШІ в додатках збільшилася.

Керують командою зі створення генеративного ШІ одразу два топ-менеджери Apple: голова зі штучного інтелекту Джон Джаннандреа і керівник відділу розробки програмного забезпечення Крейг Федерігі.

Виробник iPhone вже розробив власну платформу Ajax для великих мовних моделей (LLC) і розпочав внутрішнє тестування власного чат-бота, який деякі інженери називають Apple GPT. За словами Гурмана, в Apple поки немає чіткої стратегії зі створення продукту для споживачів.

Цікаво, що Ajax побудована на платформі машинного навчання Google Jax, що працює в Google Cloud. Інсайдер також розповів, що Apple розглядала можливість підписання контракту з OpenAI і випробувала її технології для своїх корпоративних потреб, але в підсумку відмовилася від цієї ідеї.

Поки що компанія видає спеціальний дозвіл тільки деяким співробітникам для використання чат-бота. При цьому він не може використовуватися для розробки нових споживчих функцій, основна сфера його застосування на поточному етапі – прототипування продуктів і відповіді на запитання на основі даних, які Apple використовувала для його навчання.

Наразі немає точної інформації про те, коли Apple запустить власний чат-бот для споживачів і чи станеться це взагалі, але компанія постійно покращує функції машинного навчання у своїх продуктах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: