Samsung представила швидкісну відеопам’ять GDDR7

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Слідом за Micron про випуск графічної пам’яті GDDR7 оголосила і Samsung. Південнокорейська компанія заявляє про 40-відсоткове підвищення швидкості порівняно з чіпами поточного покоління, водночас їхню енергоефективність було покращено на 20%.

Нова графічна пам’ять GDDR7 від Samsung здатна працювати на швидкості до 32 ГТ/с, забезпечуючи пропускну здатність до 128 Гбайт/с, що відчутно більше порівняно з 89,6 Гбайт/с при 22,4 ГТ/с у GDDR6X. Таким чином, при використанні 384-бітної шини пропускна спроможність складе 1,536 Тбайт/с – майже в 1,5 раза більше, ніж у флагманської відеокарти NVIDIA GeForce RTX 4090.

Для досягнення таких високих швидкісних показників Samsung використовувала метод імпульсно-амплітудної модуляції (PAM3) з трьома сигнальними рівнями (-1, 0 і +1), що дало змогу передавати три біти даних за два цикли (у GDDR6 використовується дворівневий NRZ). Завдяки цьому вдалося збільшити швидкість передачі даних на 50% порівняно з попередніми поколіннями, забезпечуючи тим самим більшу продуктивність.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Для розв’язання проблеми тепловиділення Samsung використовувала епоксидний формувальний компаунд (EMC) з високою теплопровідністю, що дало змогу знизити тепловий опір на цілих 70% порівняно з GDDR6. Уже цього року ключові партнери Samsung протестують нову пам’ять у своїх рішеннях нового покоління, а масове виробництво нової пам’яті стартує у 2024-му.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.