Експерти засумнівалися у високому рейтингу задоволеності власників iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Щороку протягом семи років Apple ділилася результатами дослідження рівня задоволеності клієнтів лінійкою пристроїв iPhone, і щоразу вони становили 98-99%. Але експерти заявляють, що з точки зору статистики це просто неможливо.

Фахівці відзначають, що результати, отримані шляхом традиційного опитування, не можуть досягати таких показників, оскільки не всі респонденти розуміють питання і відповідають на нього відповідно. А деякі люди і зовсім дають суперечливі відповіді. Усе це позначається на підсумковому показнику.

Але це не означає, що Apple перебільшує. Незважаючи на те, що у компанії, ймовірно, є свої цифри, вона вважає за краще посилатися на ті, що були зібрані сторонньою дослідницькою фірмою 451 Research. Остання, зі свого боку, опитує певну групу людей, що складається з перших покупців і технічних ентузіастів. Очевидно, що перша категорія людей усвідомлено чекає на новинки, тоді як друга проводить з гаджетами недостатньо часу, щоб виявити всі мінуси.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

American Consumer Satisfaction Institute має свої результати. За даними аналітиків, рівень задоволеності iPhone з підтримкою 5G становить 81%, а 4G-моделей – 78%. Незважаючи на помітну різницю з результатами Apple, це все ще найвищий показник задоволеності, коли-небудь досягнутий будь-яким виробником смартфонів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.