Наприкінці 2023 року Huawei відновить випуск смартфонів із підтримкою 5G

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

До кінця 2023 року Huawei зможе відновити випуск смартфонів із підтримкою 5G, пише Reuters із посиланням на власні джерела.

Варто нагадати, що Huawei перебуває під американськими санкціями відтоді, як Міністерство торгівлі США в травні 2019 року занесло китайську компанію до чорного списку. Це рішення фактично заборонило американським корпораціям продавати Huawei обладнання та програмне забезпечення, що відрізало компанії доступ до чипсетів з підтримкою 5G. Як наслідок, сьогодні навіть найдорожчі флагманські моделі Huawei підтримують лише 4G-мережі.

І ось наприкінці 2023 року Huawei, можливо, налагодить випуск 5G-смартфонів на платформах, розроблених спільно з китайською Міжнародною корпорацією з виробництва напівпровідників (SMIC).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Передбачається, що Huawei і SMIC наразі створюють набори мікросхем 5G з використанням виробничого процесу SMIC N+1 і програмних інструментів Huawei для автоматизації проектування електроніки (EDA).

Судячи з минулих звітів, виробничий процес SMIC можна порівняти з 7-нм технологіями конкурентів з погляду потужності та стабільності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.