Telegram оновився, щоб надавати доступ до місцезнаходження користувачів: чи варто хвилюватися?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Telegram в Україні має величезну популярність. Від початку війни більшість українців завантажили цей месенджер, щоб читати там новини. Згодом в Телеграмі появилася реклама, що дало змогу багатьом ще й не погано заробляти. Також, Телеграм багатьом імпонує завдяки своїй анонімності та безпечності даних. Але, на днях все трішки змінилося. Стало відомо, що Телеграм оновив політику конфіденційності і тепер рекламодавці бачать приблизне місцеперебування своєї цільової аудиторії. Це стосується України і Росії. Головна причина, чому так зробили, щоб було простіше дотримуватись територіальних обмежень при показі реклами в країнах з великою кількістю російськомовних каналів.

Детальніше про оновлення?

Завдяки цьому оновленню рекламодавці можуть налаштовувати таргет на конкретний регіон, а не на мову, як було до цього. Тобто рекламу можна налаштовувати, наприклад, лише на українську аудиторію і її не показуватиме у Росії, Білорусі чи інших країнах де є російськомовне населення.

Тобто рекламувати товар можна у тій країні в якій знаходиться IP-користувача і відповідно вона показуватиметься всім користувачам IP яких зареєстрований у цій же країні. Інші дані для відстеження геолокації не застосовуватимуться.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Telegram отримав ще ряд оновлень

Окрім цього, протягом останніх кількох місяців Телеграм отримав ще ряд оновлень. Найбільше змін відбулося в плані емоджі, тобто реакцій на повідомлення. Зокрема в особистих чатах і групах з’явилося розширене меню реакцій. Тепер нові реакції доступні всім користувачам, а не лише тим в кого Преміум підписка. Також є зручне сортування реакцій. Ті, які ви використовуєте найчастіше, завжди відображатимуться зверху. Підписники Преміум можуть ставити до трьох реакцій на одне повідомлення.

Попри зміну політики конфіденційності Телеграм й надалі залишається безпечним месенджером, до якого не мають доступу спецслужби.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.