Як Apple майже “скасувала” паролі

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Коли десять років тому компанія Apple представила Touch ID на iPhone 5s, вона зробила революцію в способах захисту наших пристроїв. Підкресливши важливість зберігання біометричних даних на самому пристрої, компанія Apple завоювала довіру користувачів і проклала шлях у майбутнє без паролів, пише 9to5Mac.

Реклама

Тепер, за допомогою Passkeys, Apple робить наступний крок до повного усунення необхідності в паролях. У Passkeys використовується криптографічна технологія та біометричні функції розблокування таких пристроїв, як iPhone та iPad, що забезпечує безпечніший і зручніший вхід у систему.

З Passkeys користувачам більше не потрібно турбуватися про те, що їхні біометричні дані зберігаються в хмарі або у технологічних гігантів.

Завдяки Apple інші компанії наслідували її приклад, і нині галузь прагне до ширшого впровадження безпарольної аутентифікації.

Зберігаючи біометричні дані на пристрої, користувачі можуть користуватися перевагами безпечних систем входу в систему без шкоди для своєї конфіденційності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: