Поліція зможе використовувати GPS, мікрофони і камери смартфонів для стеження

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Національна асамблея Франції проголосувала законопроєкт, що дає змогу співробітникам поліції використовувати смартфони підозрюваних для стеження. Вони матимуть право дистанційно активувати GPS-модулі, мікрофони, камери та інші датчики мобільних пристроїв.

Використання смартфонів для стеження буде можливе виключно з дозволу суду. Поліція не матиме права використовувати новий метод щодо правових фахівців, журналістів і представників інших “делікатних професій”.

Суди матимуть право видавати дозвіл на стеження на термін до півроку. Віддалена активація GPS-модуля буде можлива лише на смартфонах осіб, підозрюваних у скоєнні злочинних зазіхань, за які можна отримати щонайменше п’ять років в’язниці. Ерік Дюпон-Моретті, який обіймає посаду керівника французького Мін’юсту, повідомив, що нові повноваження будуть використовуватися співробітниками поліції для розслідування кількох десятків кримінальних справ на рік. Зловживати ними поліцейські не будуть.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

ДЖЕРЕЛОprostomob.com

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.