Чому ваш телефон – ідеальний пристрій для стеження

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Рішення французького уряду дозволити поліції дистанційний доступ до пристроїв підозрюваних, включно з камерами, мікрофонами та даними GPS, і контроль над ними, викликало суперечки. Однак це не поодинокий випадок, оскільки багато країн уже мають різний рівень доступу до смартфонів та їхніх даних.

Звіт компанії Comparitech показав, що 50 досліджених країн мають ту чи іншу форму доступу, водночас вимоги до ордера і ступінь доступу різні. Такі країни, як Китай та Об’єднані Арабські Емірати, мають ширший доступ, тоді як в Австрії та Бельгії діють суворіші правила.

Для тих, хто турбується про конфіденційність, існують деякі смартфони з фізичними перемикачами, що вимикають камери і мікрофони. Librem 5, наприклад.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Однак важливо зазначити, що навіть за таких запобіжних заходів відстеження місця розташування все одно може відбуватися через стільникові вишки.

Зрештою, люди повинні порівнювати свої побоювання з приводу конфіденційності зі зручністю і перевагами сучасних технологій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.