Apple офіційно назвала дату, коли iOS остаточно перетвориться на Android

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сім міжнародних корпорацій визнали, що підпадають під дію нового закону Євросоюзу про цифрові ринки. Про це пише Reuters.

Згідно з джерелом, представники Amazon, Apple, Google, Microsoft і ще кількох компаній підтвердили, що вони відповідають критеріям нового закону ЄС про “воротарів”, тобто корпорацій, що мають вплив на ринок IT. Це означає, що тепер для них існують жорсткі правила, і метод ведення бізнесу в ЄС доведеться переглядати.
Наприклад, та ж Apple повинна буде забезпечити виконання трьох норм:

  • дозволити розробникам застосунків використовувати сторонні платіжні системи для прийому оплати за свій цифровий контент і послуги.
  • дозволити користувачам встановлювати застосунки в обхід App Store, а також встановлювати сторонні магазини застосунків.
  • забезпечити сумісність iMessage з іншими сервісами для спілкування.

Закон набуває чинності 5 березня 2024 року, а це означає, що Apple доведеться реалізувати до цієї дати всі вимоги Євросоюзу у своїх продуктах.
Компаніям-“воротарям” буде заборонено просувати власні послуги на особливих умовах, віддавати їм перевагу, або забороняти користувачам користуватися альтернативами. За порушення компанія може бути оштрафована на 10% річного світового обороту.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.