Браузер Opera, яку він зробив революцію і що з ним зараз

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якось трапилася стаття одного блогера про те, що був у нас раніше Dial Up інтернет, тобто через аналоговий модем по телефонній лінії і тут же згадався браузер тих часів! Так от звичайно ж тоді в 90ті основним і найчастіше єдиним браузером на тоді ще не багатьох комп’ютерах використовувався Internet Explorer.

Але IE доводилося відкривати кілька штук, і очікування завантаження сторінки могло займати кілька хвилин.

Все змінилося з появою в рунеті браузера Opera!

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Револьційним було те, нові сторінки відкривалися одному вікні програми, тобто. у відкритому браузері Opera можна було відкрити безліч сторінок, не запускаючи нову програму браузера Opera. Тоді це здавалося просто чимось неймовірним. Але згодом браузер ще здивував.

При такому аналоговому з’єднанні з інтернетом, якщо один хтось дзвонив вам або ви підняли трубку, то з’єднання розривалося, а при швидкості в 5Кб/с завантаження навіть 5Мб займав значний час! Тому розрив з’єднання був дуже сумною обставиною. Звичайно ж потім з’явилися програми докачки такі як Flash Get, яка стала виручалочкою для тодішників користувачів інтернету.

При використанні цієї програми вже можна було не боятися розриву з’єднання після якого довелося б починати завантаження заново, а після відновлення завантаження починалося автоматично, це дозволяло ставити файли на завантаження на ніч і не боятися розриву з’єднання. Пам’ятається, що так вдавалося за ніч завантажити 5 чи 6 новеньких пісень.

І ось тут Opera знову здивувала в ній з’явилася докачка! Так, тоді це здавалося проривом, що докачка є в браузері і не потрібна спеціальна програма.

А ось з 5-ї версії браузера Opera багато тоді ще не численні айтішники закохалися в Opera, так як з’явилися жести, тобто певним чином смикає мишку і це призводить до дії наприклад відкриття нової вкладки!

Одним словом, браузер Opera тоді був реально силою і вважалося, що IE потрібен тільки для того, щоб ти міг завантажити Opera!!!

Зараз звичайно браузер не такий поширений, але все ще актуальний!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.