OPPO, OnePlus і realme готують смартфони з 24 ГБ оперативної пам’яті

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ринку потрібен прогрес. Люди очікують, що їх наступна машина, ноутбук чи смартфон буде кращим за попередній. Однак зміни не завжди мають сенс. Наочний приклад – швидкий вихід на ринок смартфонів з 24 ГБ оперативної пам’яті.

В даний час флагманські моделі зазвичай стартують з 8 ГБ оперативної пам’яті. Такі виробники, як Samsung, Sony або Huawei, пропонують 12 ГБ у топових конфігураціях, чого із запасом вистачає, щоб запускати безліч додатків у фоновому режимі, зберігати десятки вкладок у браузері тощо.

Однак деякі бренди вважають, що більше = краще. Одним із рекордсменів за обсягом оперативної пам’яті зараз є Nubia REDMAGIC 7 Pro, куди запхали цілих 18 гігабайт ОЗУ. Але виявляється, що це не кінець.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Інсайдер Digital Chat Station повідомляє, що відразу три бренди, що належать BBK Electronics, тобто OnePlus, OPPO і Realme, готують пристрої з 24 ГБ оперативної пам’яті LPDDR5X. Це будуть наступні покоління флагманів, причому мінімальний обсяг ОЗП там становитиме 16 ГБ.

Виходить, що умовні OPPO Find X7 Pro або OnePlus 13 у топових конфігураціях запропонують удвічі більше оперативної пам’яті, ніж Samsung, Sony чи Huawei. Однак є сумніви, що додаткові 12 ГБ ОЗП змінять наше життя. Чому?

Тести смартфонів, які проводить не тільки наша редакція, але й інші сайти по всьому світу, часто зазначають, що на даний момент діапазону 8-12 ГБ ОЗУ достатньо для стабільної роботи, запуску ігор та виконання будь-яких дій на мобільних пристроях. Вище за цей номер телефон не стає різко швидше, не дозволяє відкрити додаткову сотню вкладок у веб-браузері і не зачаровує додатковими 20 кадрами на секунду в мобільних іграх. Тож можна сказати, що це буде «прогрес заради прогресу», щоб укотре похвалитися крутими цифрами на презентації.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.