Оплата смартфоном по NFC назавжди зміниться

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

NFC – популярна технологія безконтактного передавання даних, яка підтримується майже всіма смартфонами у світі. Однак сучасні NFC-модулі мають низку мінусів: вони діють лише на ближніх відстанях. Схоже, це скоро зміниться.

Зараз NFC працює на відстані до 5 мм. Через це доводиться прикладати смартфон або годинник до терміналу, щоб інформація передалася, а оплата пройшла. Іноді це створює незручності, наприклад, іноді оплата не проходить через товстий чохол – потрібно “цілитися” в термінал.

Автори технології планують збільшити радіус дії NFC у майбутньому з 5 мм до 3 см (у 6 разів). Це дасть змогу прискорити і спростити роботу безконтактних платежів. Більше не потрібно буде фізично торкатися терміналу, а також шукати антену, водячи смартфоном по платіжному пристрою. Користувачеві буде достатньо вийняти телефон з кишені і тримати його поруч з касою – оплата пройде.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У такого рішення є і мінуси. Наприклад, шахраї зможуть віддалено списувати гроші в громадських місцях. Можливо, розробники якось подбають про це. У NFC-форумі зазначають, що апгрейд дасть змогу збільшити потужність бездротової зарядки через NFC з 1 Вт до 3 Вт (корисно для малопотужних аксесуарів).

Щоб NFC став кращим і потужнішим, потрібна апаратна модифікація пристроїв. Зараз інженери працюють над новою версією модуля. Очікується, що в смартфонах вони з’являться протягом наступних 2-5 років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.