Клієнтів “Ощадбанку” попередили про приховані тарифи під час зняття готівки

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Українці можуть зняти готівку з карток «Ощадбанку» не лише у банкоматах чи в касі відділень. Зокрема, така послуга доступна в POS-терміналах, встановлених на касах торгово-сервісних підприємств. Але доведеться витратити частину коштів через комісію. Скаргу опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувач, зареєстрований під ніком oks2023kherson, звернув увагу українців на наявність в Ощадбанку плати за зняття готівки на касі супермаркету або аптеки. Він зауважив, що навіть на пенсійній картці буде комісія, натомість інші відомі йому банки таких тарифів не виставили.

Інформація про плату доступна для загального ознайомлення на офіційному сайті фінустанови. Там говориться, що власники платіжних карток Masterсard і Visa можуть отримати готівку одночасно з проведенням операції оплати через POS-термінал, встановлений на касі торгово-сервісних підприємств.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Комиссия за услугу такова:

  • через POS-терминал «Ощадбанка» — 2 грн;
  • через POS-терминал других банков — 1,5%+5 грн.

У відповідь на скаргу клієнта інші користувачі порталу зазначили, що в Херсоні (саме там мешкає автор відгуку) дуже часто «прилітає», тобто відбувається регулярний обстріл міста. Стояти довгий час у чергах до банкомату, де немає комісії, небезпечно, тому багато хто знімає готівку саме на касі. Але далеко не кожен клієнт знає про плату.

Послуга, яка не вартує своїх грошей

У касі Ощадбанку можна перевірити валюту на дефекти. Це робить спеціальний прилад, який виявляє пошкодження швидко та великими партіями купюр. Причому послуга платна — 1 грн. за кожну перевірену банкноту.

Але українець в Умані натрапив на недобросовісну співробітницю, яка здійснила перевірку, забрала оплату та віддала списані гроші, з надривами та потертостями.

Коли після сортування чоловік почав самостійно переглядати купюри, знайшов 10 зіпсованих. У відділенні відмовилися забрати їх назад та обміняти, навіть із уцінкою.

«Я спитав, чому перевірку зробили неякісно. У відповідь недоглядали, і розвели руками, що нічого зробити не можуть. Оператор взагалі сказав, що такої послуги Ощадбанк не надає», — констатував клієнт.

Як зазначили користувачі Мінфіну, не варто замовляти в Ощадбанку таку послугу, тому що вона не виправдовує очікувань і не коштує витрачених грошей. Виявляється, пропустити дефект дуже легко, особливо якщо УФ-лампа стара.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що в Ощадбанку можуть обманювати з приводу карт і розповідав, якій інформації краще не вірити. Також ми повідомляли, що клієнти Ощадбанку не мають доступу до банкоматів у відділеннях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.