Новини України та Світу

В “Дії” тимчасово відключать популярну послугу

Share
Час читання: 2 хв.

Українці не зможуть користуватися державною програмою єВідновлення протягом трьох найближчих днів. Після чого послуга має відновити роботу, навіть більше, вона запрацює “швидше та краще”.

На порталі та в мобільному додатку “Дія” найближчі дні не працювати програма державної допомоги “єВідновлення”. Доступ до послуги повернеться вже з 19 червня, про це повідомили в офіційному Telegram каналі сервісу.

Згідно з офіційним повідомленням стало відомо, що причина зупинки послуги — необхідність оновити реєстри. Загалом комплексна послуга “єВідновлення” працює з даними із державного Реєстру пошкодженого та знищеного майна. Тож його переводять на новий дата-центр.

Розробники запевняють, що нове обладнання дозволить реєстру працювати набагато швидше та краще. Для громадян це означає, що вони отримають доступ до  покращеної версії цієї послуги.

Також в сервісі Дія вже вкотре нагадали, що сам по собі сервіс не зберігає персональні дані, а лише підтягує інформацію із реєстрів. Тож якщо заява вже подана, то комісія продовжує їх розглядати. Тимчасова відсутність доступу до послуги пов’язана лише з неможливістю подати нову заявку в найближчі три дні.

Нагадаємо, що в середині квітня цього року Кабінет міністрів України затвердив порядок виплати компенсацій для відновлення житла, яке зазнало пошкоджень в результаті ведення бойових дій. Тоді ж почали тестувати програму “єВідновлення”.

Пізніше громадяни масово скаржилися на те, що вони не змогли подати заявку за програмою “єВідновлення”, оскільки Дія не відображала їхнє житло. Однак ця проблема остаточно зникне після відновлення роботи.

Зазначимо, що днями стало відомо, що в Дія тепер можна буде закрити ФОП. Раніше в кілька кліків можна було відкрити ФОП без необхідності звертатися до Державної податкової служби. Тепер доступне закриття ФОП, поки лише бета-версія, до того ж процедура вдосконалюватиметься.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Чим нові Android-смартфони кращі, ніж iPhone 16

    Презентація нового iPhone 16 для багатьох стала справжнім розчаруванням. Цей пристрій вартістю близько 55 тисяч…

    11.10.2024

    Samsung планує випустити 11 мільйонів Samsung Galaxy S25 Ultra до червня 2025 року

    Корейський ресурс The Elec повідомляє, що компанія довела до своїх ключових постачальників комплектуючих план-прогноз за…

    11.10.2024

    Блогер Phone Repair Guru створив iPhone 16 Pro з прозорим корпусом

    Автор YouTube-каналу Phone Repair Guru представив перший у світі iPhone 16 Pro із повністю прозорою…

    11.10.2024

    У США протестували китайський ШІ-генератор відео Minimax

    2024 року з'явилися моделі штучного інтелекту для синтезу відео, які можуть створювати ролики на основі…

    11.10.2024

    Експерт розповів, як захистити смартфон від крадіжки даних

    У сучасних смартфонах зберігається велика кількість особистої інформації. Зокрема фото, банківські рахунки, робочі документи. Тому…

    11.10.2024

    Motorola оприлюднила список телефонів, що отримають оновлення до Android 15

    Минулого місяця Google випустила AOSP (Android Open Source Project) версію Android 15, що дозволило іншим…

    11.10.2024