Аналітики прогнозують спад продажів смартфонів Samsung у 2023 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За прогнозами аналітиків поставки смартфонів Samsung на глобальному ринку можуть значно скоротитися. Як очікується, найбільший у світі виробник мобільних пристроїв, у поточному році зможе реалізувати 230-240 млн смартфонів, а це значно нижче, ніж торік – 258 млн одиниць.

У першому кварталі цього року показники поставок Samsung істотно скоротилися порівняно з аналогічним періодом 2022 року, навіть попри очевидний ранній успіх лінійки Galaxy S23. Очікується, що і в другому кварталі ситуація кардинально не зміниться.

Згідно з останніми прогнозами, загальний обсяг продажів корейського виробника за квітень-червень 2023 року становитиме близько 55 млн смартфонів. Тоді як показники протягом попередніх трьох місяців сягали 61,5 млн одиниць, та 62,5 млн у другому кварталі 2022 року.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Також варто зазначити, що в планах самої Samsung було реалізувати 270 млн смартфонів у 2023 році. Навіть у 2020 році найбільший у світі постачальник смартфонів завершив рік із понад 250 мільйонами проданих пристроїв, що вкрай малоймовірно в нинішньому році.

Це пов’язано з помірним очевидним довгостроковим успіхом сімейства S23, посередньої перспективи Galaxy Z Fold 5 і Z Flip 5, що швидко наближаються, а головне, різке падіння популярності смартфонів середнього класу лінійки Galaxy A.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.