Apple доведеться перейменувати XR-шолом Vision Pro

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Китайське видання CNBeta з’ясувало, що торгова марка Vision Pro була зарезервована в Національному управлінні інтелектуальної власності Китаю у 2019 році. Права на неї з 28 листопада 2021 року до 27 листопада 2031 року належать Huawei, причому компанія може використовувати цю назву, зокрема, для шоломів віртуальної та доповненої реальності.

Реклама

Це може стати проблемою для компанії Apple, яка нещодавно представила XR-шолом Vision Pro. Не виключено, що їй доведеться перейменовувати цей продукт або платити на користь Huawei відрахування з кожного проданого пристрою. Відомо, що Huawei використовує слово Vision у кількох своїх гаджетах – у компанії є смарт-гарнітура Vision Glass і смарт-екран Vision Smart Screen. Пристрою, який назвався б Vision Pro, у неї немає, але це не означає, що компанія не планувала його випуск.

Apple і раніше стикалася з подібними проблемами і вирішувала їх різними способами. Наприклад, телевізійна приставка, яка зараз відома як Apple TV, анонсувалася під назвою iTV (але вона була зарезервована з 1955 року за британською телевізійною корпорацією ITV). Права на назви iPhone і iPad спочатку належали Cisco і Fujitsu відповідно, і Apple змогла домовитися з ними про ліцензування використання цих брендів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: