Відеочіп Apple M2 Ultra здивував – продуктивність на рівні топових відеокарт NVIDIA

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На цьому тижні компанія Apple представила нові моделі комп’ютерів Mac Pro та Mac Studio з процесором M2 Ultra. Як показують тестування в бенчмарках, продуктивність ЦП нижче, ніж у топових чіпів Intel і AMD, проте графіка дивує – вона працює на рівні нових (і надмірно потужних) відеокарт NVIDIA.

Центральний процесор M2 Ultra набирає в більшості тестів Geekbench 5 менше, ніж Intel Core i9-13900K, Intel Xeon W9-3495X і AMD Ryzen Threadripper Pro 5995WX. Іноді різниця у продуктивності в два з лишком рази, що буде помітно у виконанні повсякденних завдань, якщо лоб у лоб порівнювати нові моделі Mac Pro або Mac Studio з комп’ютерами на базі топових процесорів Intel та AMD.

Що ж до продуктивності графічного чіпа, то тут M2 Ultra показує вражаючі результати. У бенчмарку Geekbench 6 Metal він набрав 220674 бали, що трохи нижче, ніж GeForce RTX 4080 (245808 балів). У споживчому сегменті карту RTX 4080 обганяє лише RTX 4090. Для порівняння: графіка M1 Ultra набирає в Geekbench 6 Metal лише 150 тисяч балів, тобто приріст продуктивності M2 Ultra становить близько 50%.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Очевидно, що Apple покладає великі надії на продуктивність графіки у процесорах. Нещодавно компанія випустила утиліту, що дозволяє портувати з Windows на Mac топові ігри, і ентузіасти вже перенесли десятки проектів, у тому числі Cyberpunk 3077 і Diablo IV.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.