Відеочіп в Apple M2 Ultra здивував – продуктивність на рівні топових відеокарт NVIDIA

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На цьому тижні компанія Apple представила нові моделі комп’ютерів Mac Pro та Mac Studio з процесором M2 Ultra. Як показують тестування в бенчмарках, продуктивність ЦП нижче, ніж у топових чіпів Intel і AMD, проте графіка дивує – вона працює на рівні нових (і надмірно потужних) відеокарт NVIDIA.

Центральний процесор M2 Ultra набирає в більшості тестів Geekbench 5 менше, ніж Intel Core i9-13900K, Intel Xeon W9-3495X і AMD Ryzen Threadripper Pro 5995WX. Іноді різниця у продуктивності в два з лишком рази, що буде помітно у виконанні повсякденних завдань, якщо лоб у лоб порівнювати нові моделі Mac Pro або Mac Studio з комп’ютерами на базі топових процесорів Intel та AMD.


Що ж до продуктивності графічного чіпа, то тут M2 Ultra показує вражаючі результати. У бенчмарку Geekbench 6 Metal він набрав 220674 бали, що трохи нижче, ніж GeForce RTX 4080 (245808 балів). У споживчому сегменті карту RTX 4080 обганяє лише RTX 4090. Для порівняння: графіка M1 Ultra набирає в Geekbench 6 Metal лише 150 тисяч балів, тобто приріст продуктивності M2 Ultra становить близько 50%.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Очевидно, що Apple покладає великі надії на продуктивність графіки у процесорах. Нещодавно компанія випустила утиліту, що дозволяє портувати з Windows на Mac топові ігри, і ентузіасти вже перенесли десятки проектів, у тому числі Cyberpunk 3077 і Diablo IV.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.