Microsoft створила нову версію найвідоміших у світі шпалер

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Джен Джентльмен, один із розробників Windows, написав у Твіттері, що команда дизайнерів Microsoft створила сучасну версію знаменитих шпалер Bliss з Windows XP. Вона доступна в пакеті з іншими тематичними зображеннями для комп’ютерів Surface на цьому веб-сайті. Усі картинки доступні в роздільній здатності 4K+.

Ми бачили багато різних фанатських переосмислень Bliss, але це версія прямо від Microsoft. Що цікаво, картинка є комп’ютерною візуалізацією, а не реальним знімком. Оригінальні шпалери Bliss – це фотографія, зроблена в січні 1996 року фотографом журналу National Geographic Чарльзом О’Рієром, і продана фотобанку, з якого люди Гейтса її викупили на ексклюзивних правах.

Знаменитий пагорб розташований у каліфорнійському виноробному регіоні округу Сонома. Ви напевно чули, що нова версія macOS 14 від Apple названа на честь тієї ж Сономи. Її шпалери за замовчуванням, хоча і дуже абстрактні, також чимось нагадують Блісс. Якщо хочете завантажити оригінальну Bliss у максимально можливій якості, скан вихідного негативу безпосередньо від Чарльза О’Ріара доступний на Archive.org з роздільною здатністю 4510 × 3627 пікселів. У Windows XP використовувалася сильно “перетиснута” версія зображення.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.