Як очистити сміття, яке зберігає WhatsApp

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфон пам’ятає все. Особливо все, що пов’язано з месенджером WhatsApp. Фото, відео та інша інформація, яку коли-небудь вам надсилали в цьому додатку, будуть збережені в пам’ять вашого телефону. Тож не дивно, що вона так швидко закінчується 🙂 Однак усе зайве можна з легкістю видалити і налаштувати месенджер так, щоб він не зберігав файли.

Як очистити WhatsApp у налаштуваннях програми

У налаштуваннях Ватсапа можна побачити, які файли заповнюють пам’ять, а потім позбутися їх за кілька кліків:

  • Відкрийте WhatsApp і натисніть на 3 крапки вгорі екрана – вони розташовані праворуч.
  • Виберіть рядок “Налаштування”.
  • Перейдіть у розділ із даними та сховищем, де виберіть пункт “Управління сховищем”.

У цьому розділі ви можете переглянути і видалити файли, які завантажив месенджер. Дані тут зберігаються в різних розділах – наприклад, у розділі “Понад 5 МБ” знаходяться важкі фото та відео. Натисніть на нього, щоб переглянути дані та видалити зайве.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Також в “Управлінні сховищем” є всі чати, відсортовані за розміром збережених даних. Якщо натиснете на кожен із чатів, то зможете переглянути інформацію, яка зберігається у вашому телефоні. А потім вчинити з нею, як вам заманеться – видалити зайві голосові повідомлення і стікери, а також почистити пам’ять телефону від непотрібних відео.

До речі, в розділі “Дані та сховище” ви можете поставити заборону на завантаження файлів у пам’ять вашого смартфона. Зайдіть у розділ “Мобільна мережа” і відзначте пункт “Ні”. Це ж налаштування зробіть у “Wi-Fi” і “У роумінгу”. Таким чином ваш телефон буде зберігати дані тільки після ручного перегляду.

Як очистити Ватсап через файловий менеджер

Очищення пам’яті в папках Ватсапа дає змогу видалити файли за 1 раз, без пошуку по різних чатах:

  • Відкрийте “Диспетчер файлів” у вашому телефоні та введіть “WhatsApp” у рядку пошуку.
  • Пройдіться по папках, що з’явилися, і видаліть їхній вміст.
  • Звертайте увагу на важкі папки. Якщо дані важать кілька десятків мегабайт, то їх видалення не особливо вплине на ваш смартфон.
  • А якщо ви хочете дізнатися, скільки даних міститься в папці, просто утримуйте на ній палець, поки не з’явиться інформація про кількість вмісту.

Можна вчинити і більш радикально – видалити чати з месенджера. Цей спосіб очищення даних буде швидшим, але він зітре не тільки фото і відео, а й усе листування з WhatsApp. Відновити його буде неможливо.

Тому краще все ж витратити трохи більше часу і впорядкувати файли в налаштуваннях програми.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.