У НБУ докладніше пояснили, які платежі банківськими картками перевірятимуть

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У Національному банку повідомили , що дані, що запитуються, нібито не передбачають збір інформації, персональних даних фізичних осіб.

Що кажуть у НБУ

«Інформація про те, що Національний банк збиратиме дані про всі платежі фізичних осіб , не відповідає дійсності. У листі НБУ (№ 25-0005/38228), який викликав резонанс у ЗМІ, не йдеться про фізичних осіб», — йдеться у повідомленні.

  • Національний банк з метою посилення нагляду з грудня 2022 р. на періодичній основі отримує узагальнену інформацію від банків-еквайрів виключно щодо суб’єктів господарської діяльності, надання платіжних послуг — юридичних осіб, які користуються послугами банків з електронної комерції.
  • Національний банк направив банкам лист-нагадування № 25-0005/38228, метою якого є звернути увагу на необхідність своєчасного та коректного надання інформації відповідно до вимог, визначених у попередніх листах.
  • Національний банк використовує зазначену інформацію виключно з наглядовою метою з метою посилення контролю за дотриманням банками вимог законодавства України.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.