M3, iMac і AirPods: що Apple ще не представила цього року

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На вчорашній конференції WWDC 2023 у Купертіно анонсували безліч новинок, включно з шоломом змішаної реальності Vision Pro, Mac Pro на M2 Ultra, апдейти ОС і не тільки. Але деякі з очікуваних продуктів так і не презентували на заході для розробників. Наводимо список таких гаджетів.

iMac 24″ і Apple M3

24-дюймовий моноблок, доступний у різноманітних кольорах, не оновлювали вже понад три роки. Модель 2020 року оснащується процесором M1 і, за офіційними даними, підтримуватиме актуальну macOS 14 Sonoma. З погляду апаратної начинки iMac 24″ відстає від інших лінійок комп’ютерів, багато з яких вже базуються на чипі M2 і новіше. Можливо, пристрої не настільки затребувані, тому зараз Apple змістила фокус у бік MacBook Air і професійних ПК.

Не виключено, що серію поліпшать із релізом нового доступного процесора M3. Згідно зі звітом Bloomberg, анонс чипсета може відбутися пізніше цього року. За наявними відомостями, платформа отримає 12 обчислювальних ядер, 16 ядер GPU і підтримуватиме до 36 ГБ пам’яті. До того ж очікується, що чіп виготовлять із застосуванням 3-нм техпроцесу, що забезпечить кращу продуктивність і енергоефективність.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Що ще Apple представить у 2023-му?

Пристрої, які не побачили світ на WWDC, традиційно покажуть на осінній презентації. Серед них – лінійка iPhone 15, у якій усі моделі, за чутками, оснастять Dynamic Island і портом USB-C. Pro-модифікації отримають камеру-перископ і процесор А17, а фірмовий перемикач звукових режимів у них замінять на кнопку, що налаштовується. Флагмани запрацюють під управлінням iOS 17, про нововведення якої розповіли на літньому заході.

У вересні анонсують і Apple Watch Series 9. Годинник можуть обладнати новими датчиками для відстеження показників здоров’я, а також швидшим чипсетом рівня Apple A15. Основні зміни торкнуться ПЗ. У watchOS 10 змінився дизайн застосунків, з’явилися додаткові циферблати і стопки віджетів. Нарешті, ми можемо побачити доступний iPad 11-го покоління на iPadOS 17 і актуальні AirPods базової версії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.